';

Uusia lupauksia vai innostavia tavoitteita?

Uusia lupauksia vai innostavia tavoitteita?

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Uuden vuoden lupaus on tavoite tulevalle vuodelle.

Uuden vuoden alkaessa on hyvä pysähtyä hetkeksi pohtimaan kulunutta vuotta. Pohtia: miten meni, noin niinkun omasta mielestä? Samalla tarjoutuu tilaisuus pohtia tulevaa.

”Vuodesta 2018 tulee ihan huippu!! Muokkaan kehoani, kuntoilen enemmän kuin koskaan, syön terveellisemmin, muutan työtahtiani ja ja… noh.. ainakin tammikuun”.

Ajatus juoksee vauhdilla ja intoa riittää. Ideoita puskee tietoisuuteen vauhdilla: uusia harrastuksia itselle, puolisolle, lapsille ja naapureille. Työtehoja voisi lisätä, matkustellakin voisi – ja hei, kulttuuri on tärkeää!

Sitä voi pelkän ajatuksen jälkeen olla ihan puhki. Joskus lähtee mopo käsistä. Näiden kaikkien ajatusten toteutuksen voi itselleen oikein luvata, pienen ahdistuksen vallitessa – uudenvuoden kunniaksi! Tammikuu menee sitten hampaat irvessä, samoin helmikuu. Hyvät luovuttavat vasta maaliskuussa.

”You can do anything, but not everything”

Oman toiminnan muuttaminen vaatii tahdonvoimaa. Tahdonvoima on kuin lihas. Jos sitä rasittaa liikaa, se revähtää. Yhden sopivankokoisen muutoksen tekeminen kerrallaan riittää vallan mainiosti, ihan oikeasti! Pienistä puroista syntyy oikeaan suuntaan virtaava joki.

Myönteisyys auttaa pitämään tahdonvoiman lihaksesta hyvää huolta. On esimerkiksi mukavampaa ajatella: ”Haluan käyttää töissä portaita” sen sijaan, että ”joudun luopumaan hissin käytöstä”. Huomaatko eron?

Toimiva tavoite syntyy hiomalla. Ei ole oikotietä onneen! Itselle räätälöity tavoite tuntuu innostavalta ja mukavalta, se motivoi jo olemassa olollaan. Hyvä tavoite on oma, konkreettinen ja sopivan kokoinen, joskus osa isompaa kokonaisuutta. Hyvän tavoitteen luontiin kulunut aika maksaa itsensä monin verroin takaisin!

Hyvän tavoitteen tekemisen vinkit:
  1. Tarkista ensin isot linjat: mitkä ovat juuri sinun arvosi ja onko tavoitteesi arvojesi mukainen?
  2. Tee tavoitteesta konkreettinen ja myönteinen.
  3. Minkä kokoinen tavoitteesi on ja voisiko sitä paloitella pienempiin välitavoitteisiin?
  4. Miten tavoitteen saavuttaminen näkyy? Entä miltä se tuntuu? Mitä onnistumalla saat?
  5. Mitkä asiat tukevat tavoitteesi saavuttamista? Mitkä asiat toimivat jo nyt hyvin?

Maaliin ei ole kiire. Hiljaa hyvä tulee!

Lista toimii hyvin myös yrityksen tavoitteiden tueksi. Sopivan kokoinen askel kohti hyvinvoivaa työyhteisöä on esimerkiksi sähköposti Fuell Finland Oy:lle osoitteeseen info@fuell.fi.

Loistavaa vuotta 2018!!

-Eva Koskimaa

Hanna-Mari Hannikainen

Leave a reply