';

Tauoilla tarmoa päivään

Tauoilla tarmoa päivään

Ovatko tauot työpäivän aikana hautautuneet kiireen ja stressin alle? Tiesitkö, että nämä kummatkin ovat tunteita ja ajatuksia ja että niitä voi rauhoitella ottamalla aikalisän virkistävällä tauolla? Takki niskaan ja happihyppelylle!

Moi!

Tulin just 15 minuutin kävelyltä. Kesken työpäivän. Että kehtasinkin? No kyllä!

Alla oli stressaava tehtävä, jonka kanssa olin painiskellut tovin, pienen ärsyynnyksen jo noustua sain homman lopulta ratkaistua. Palkitsin itseni voimaannuttavalla kävelytauolla, jonka inspiroimana myös tämä teksti syntyi.

Tauoilla on iso vaikutus jaksamiseen, päivänaikaiseen palautumiseen, keskittymiseen ja työtehoon. Ergomiatekijänäkin on hyvä muistaa liikkuminen ja vaihtelevat asennot, joilla on merkittävä vaikuttavuus fyysiseen toimintakykyymme.

Tiedätkö ketään, joka ei olisi joskus valittanut niska-, hartia- tai selkäkivuista? En minä ainakaan. Mutta onneksi niitä voidaan ehkäistä! Kuinka moni näistä kipuilijoista pitää aktiivisia taukoja, edes vähän kävellen ja hartioita pyöritellen?

Kävele itsesi ihmiseksi

Kun poistut hetkeksi työpisteeltä, hengähdät vähän tai käyt fiilistelemässä valoisaa, raikasta ulkoilmaa, huomaat, kuinka paljon paremmin ajatus kulkeekaan sen jälkeen! Moni asia lutviutuu lenkin (tauon) aikana ja mahdollinen ongelma ei enää tunnukaan niin isolta.

Oma olo tuntuu paremmalta, mistä johtuen olet ehkä mukavampi työkaveri, paremmalla tuulella kotiin mennessä (mihin kaikkeen se vaikuttaakaan!) ja virtaa riittää lähteä liikkeelle työpäivän jälkeenkin. Bonuksena vielä liikkumisen muut terveyshyödyt!

Kuinka paljon virkeämpi ja taas uutta puhtia täynnä fiilis pienestä kävelytauosta tulikaan. Saattaa olla, että näin samalla päivän ainoat auringonsäteet.

Kannustan kaikkia hyödyntämään näitä valonpilkahduksia varsinkin näin kaamosaikana. Lupaan, että sillä on hyvinvointiisi iso vaikutus.

Haaste: jätä puhelin työpöydälle ja nauti hetken tavoittamattomuudesta!

Energisin terveisin,

Hanna-Mari

Hanna-Mari Hannikainen

Leave a reply