';

Polje itsesi voittajaksi!

Polje itsesi voittajaksi!

Pysäytä automaatio ja valitse välillä toisin.

Life is like riding a bicycle. To keep your balance – You must keep moving! -Albert Einstein

Näinä viikkoina on tullut työmatka (ja lähestulkoon kaikki muutkin mahdolliset matkat) –pyöräilijänä pohdittua tätä itselle itsestään selvää valintaa useammalta kantilta. Ei sillä, että olisin miettinyt valitsevani muun tavan välimatkojen kulkemiseen. Kun lähtee matkaan kello 07.00 kohti Jätkäsaaren studiota, ehtii kahdeksan kilometrin tuulen ja tuiskun aikana miettiä polkemista syvemminkin.

Pohdinta sai niinkin syvällisen ajatuksen, että polkemistahan voisi verrata suoraan koko elämään ja asenteisiin yleensä! Juuri vuoden vaihtumisen alkukilometreillä on monella varmasti vielä mielessä; uusi vuosi, uudet 365 päivää mahdollisuuksia ja ennen kaikkea valintoja. Aika moneen asiaan tässä maailmassa ja omassa elämässämme voimme vaikuttaa. Onkin hyvä välillä ravistella valintojaan, asenteitaan ja asennoitumistaan, muuten kun mennään helposti sillä totutulla automaatiolla. Mikä on sinulle tärkeää, millaista elämää vietät ja elätkö omannäköistäsi elämää?

Jokainen päivä on täynnä mahdollisuuksia ja ennen kaikkea valintoja.

Pienikin askel epämukavuusalueelle on voitto!

Viime viikon aamuina liikkeellä ei ole ollut kovin montaa muuta työmatkapyöräilijää – mihin kaikki aina katoavat elo-syyskuun – huhti-toukokuun ajaksi? Tiedetään. Ihminen on luonnostaan mukavuudenhaluinen, tällä aikavälillä on liian pimeää, liian märkää tai lumista, liian kylmää ja liian epämukavaa. Mutta entä elämässä muuten? Pienen haasteen tai vastoinkäymisen tullessa eteen, luovutatko ja jätät homman sikseen? Valitset sen vähemmän sinulta vaativan vaihtoehdon, omalta mukavuusalueeltasi. Jätätkö CoreTex takin naulakkoon ja suuntaat sen suuremmin miettimättä helpomman ja mukavamman kulkuvälineen kyytiin? Voisiko joku päivä pysähtyä miettimään, pikkuhiljaa laajentaa omaa kuuluisaa comfort zonea ja kokeilla, miltä haasteiden voittaminen tuntuu! Samalla voisit kampittaa monta muuta tekijää oman terveytesi edistäminen hyväksi:

Aika. Olet hyödyntänyt työmatka-ajan liikkumiseen, se on jo voitto itsessään!

Energia. Työpäivät uuvuttavat, sohva kutsuu kotiin päästessä treeniä enemmän. Kun lähdet liikkeelle heti aamusta, antaa se virtaa koko päivään ja samalla on tullut jo treenattuakin.

Luovuus, itseluottamus, energisyys, valinnat päivän mittaan. Pikkuhiljaa yksi pieni muutos tai valinta alkaa muuttaa koko toimintaasi, lisävirta tuo aivan uusia mahdollisuuksia!

Erityisesti passiivisemmassa työssä olevien tulisi tosissaan miettiä, mitä aktiivinen elämäntapa omalla kohdalla todella tarkoittaa. Otetaanpa esimerkki: liikuntaa harrastava ihminen 1-3 x 60 min treeni viikossa vs. aktiivinen hyötyliikkuja (joka ei ehkä laske näitä matkoja treeniksi) 5-10h/50-100 km viikossa (+ muut liikunnat ja arkiaktiivisuuden valinnat). Melkoinen ero!

Satulan selästä laajennat näkökenttääsi

Välillä tulee lunta tupaan ja vastatuulessa saa polkea juuri eteenpäin pääsemättä. Mutta Hei! – se kasvattaa. Pienten haasteiden jälkeen pääsee pian kuitenkin fiilistelemään myötätuulen keveyttä ja arvatkaa mitä? Se oli sitäkin mukavampaa!

Kun muutaman päivän taistelet viimaista tuulta, lumipyryä, -sohjoa ja vesisadetta vastaan, toki perille päästyäsi on jo voittajafiilis. Mutta kuinka kiitollinen oletkaan niistä aamuista, kun vaatteista ei tipu vettä ja pyörä rullaa kuin itsestään? Samalla ymmärrät, että harvat aamuista ovat kuitenkaan todellista taistelua, tasaisempaankin arkeen vaan heitellään välillä kapuloita rattaisiin.

Pakko myöntää, että tämä pohdinta toimi tietynlaisena psyykkauksena helpottaen eteenpäin pääsyä viime viikon pahimmissa pyryissä. Mutta luotan siihen, että olivatpa ne sitten uusia haasteita, Suomen talven pyöräilykeleissä tai elämän muilla osa-alueilla, voin hyvillä mielin muistella noita pyöräilykilometrejä ja todeta, että olen selvinnyt niistäkin! Haasteet on tehty voitettavaksi ja sinä voit päättää oletko Voittaja vai et.

Nautinnollisia taistoja ja huikeita voittoja!

-Hanna-Mari

Hanna-Mari Hannikainen

Leave a reply